Wat is de Vreedzame Krijger?

De Vreedzame Krijger roept een symbolisch halt toe aan oude systemen en structuren. Het plan/concept is de Krijgers in te zetten in de wereld waar ze nodig zijn en ze te bouwen met materiaal wat daar ter plekke voorhanden is.Een Krijger staat op de Maasboulevard in Venlo, gekocht door de Jocus Vasteloavund Gezelschap en geschonken aan de stad Venlo. Een andere versie van de Vreedzame Krijger staat op de Dru Cultuurfabriek en aangekocht door gemeente Oude IJsselstreek.De IJsselstreek waar vroeger een route liep van ijzerertsverwerking.

Op maatschappelijk vlak, gaan de Vreedzame Krijgers over het geldsysteem dat ons allemaal ziek maakt, het voedsel dat we tot ons nemen dat allang niet meer veilig is en in handen is van de pharmaceutische industrie. De oorlogen die uiteindelijk nergens over gaan dan alleen maar wapens verkopen. De grondstoffen oorlog waarvan drinkwater de belangrijkste gaat worden of al is. De totale ongelijkheid in de wereld. De religies die de mensen in toom houdt en dat uiteindelijk tot rare excessen leidt. De respectloosheid ten op zichte van dieren en natuur in het algemeen.

De Krijger is ook een weerspiegeling van gevoelens op persoonlijk vlak. De strijd van de kunstenaar of eenieder om je uniciteit te beschermen, de moed te hebben om NEE te zeggen tegen mensen die over je grenzen gaan.Het is over het algemeen moelijker NEE te zeggen dan JA.

De Vreedzame Krijger is de voorvechter of beschermer van de planeet Aarde

Waarom moet ik betalen voor drinkwater, voor voedsel, voor eigenlijk alles wat deze planeet te bieden heeft. Het zou toch wat zijn als iedereen elke dag kon doen wat hij of zij leuk vind om te doen. Het is bijna onvoorstelbaar hoe de aarde er dan uit zou zien. De nieuwe structuur die zich langzaam al aandient is iets dat niet te voorspellen is. Wanneer ook niet, het kan vandaag zijn maar ook pas over 100 jaar of 1000. Of de mensheid verdwijnt gewoon en heeft nu zijn beste tijd gehad.

Het begeleidende gedicht:Logo art from the soul
www.rikvanrijswick.com 2019,all rights reserved.